Žaluzije in rolete imajo zelo podobno delovanje, vendar se razlikujejo predvsem v funkciji regulacije. Pri žaluzijah namreč lahko lamele regulirate tako, da natančno nadzirate vdor svetlobe v prostor. Z nastavitvijo primernega kota lahko žaluzije nastavite tako, da v vaš prostor spuščajo ravno dovolj svetlobe za delo, hkrati pa prostor in okna zaščitite pred prekomernim osončenjem. Zunanje žaluzije so predvidene za vgradnjo na zunanjo stran oken, kar ponuja dodatno prednost pred notranjimi žaluzijami. Zunanje žaluzije namreč pred najtežjimi vremenskimi razmerami, kot so močni sunki vetra, dež, sneg in celo toča, zaščitijo tudi vaša okna in vam tako prihranijo kar nekaj denarja. Nameščajo se po zaključeni fasadi na vsa okna in vrata pravilnih oblik ne glede na proizvajalca. Prav tako je možna izdelava zunanjih žaluzij za okna nepravilnih oblik. Montirajo se po zaključeni fasadi na vsa okna in vrata pravilnih oblik ne glede na proizvajalca, možna pa je izdelava tudi za okna nepravilnih oblik. 

Naše lamele se ponašajo s posebno obliko in posledično togo strukturo, ki uspešno kljubuje vsem vremenskim vplivom. Izdelane so iz kakovostnih materialov, ki nudijo zelo dolgo življenjsko dobo, z obliko in barvno paleto pa sledimo najsodobnejšim modnim trendom in vam omogočamo, da z zunanjimi žaluzijami popolnoma dopolnite celoten izgled vašega objekta.

Žaluzije so na voljo z dvema načinoma upravljanja, in sicer jih lahko regulirate z zgibno ročico ali električno s pomočjo elektromotorja. Pri namestitvi žaluzij manjše velikosti ali količine je upravljanje z zgibno ročico povsem dovolj, pri večjih oknih ali namestitvi žaluzij na večje število oken pa je lahko upravljanje z zgibno ročico zamudno in naporno. V tem primeru zato priporočamo tudi montažo elektro motorja, ki ga upravljate kar z daljinskim upravljalnikom. Tako boste lahko hkrati zasenčili več oken naenkrat, nastavite pa lahko tudi časovnik in žaluzije se bodo samodejno regulirale ob nastavljeni uri. Dodatna prednost upravljanja z daljinskim upravljalnikom je vsekakor tudi enakomerno delovanje žaluzij, s čimer podaljšamo njihovo življenjsko dobo.

Žaluzije z vidno masko imajo standarden sistem izvedbe, in sicer se montirajo po končani izdelavi fasade. Sestavljene so iz kompleta standardnih lamel, mehanizma, nosilcev, vodil ter vidne maske. Ker jih je mogoče brez težav vgraditi na katero koli vrsto objekta, ne glede na fazo, so primerne tako za novogradnje kot tudi starejših objektov, saj ne zahtevajo predhodnega načrtovanja.

Vidne omarice žaluzij so na voljo v različnih barvah in izvedbah, zato jih lahko povsem prilagodite lastnim potrebam in željam, z izbiro pravilne barvne kombinacije pa izgled objekta poživite in dodate piko na i. Priporočamo, da se pred dokončno izbiro tudi v živo prepričate v barvo lamel in se tako izognete neželenim presenečenjem, saj se barva na zaslonu včasih lahko nekoliko razlikuje od realnega odtenka.

Predokenske žaluzije so povsem kompatibilne tudi z vgradnjo komarnika, ki se ga montira v samo omarico, zato ne vpliva na sam izgled žaluzij oz. objekta, izredno pa pripomore k funkcionalnosti.