Prednost žaluzij pred roletami je njihova funkcija, da nam z regulacijo lamel omogočajo natančen nadzor nad vdorom svetlobe v prostor. Če jih nastavimo pod pravim kotom, lahko namreč poskrbimo, da v prostor vstopa ravno dovolj svetlobe, da nas ne moti pri delu. Zunanje žaluzije so namenjene montaži na zunanjo stran oken, saj tako učinkovito ščitijo pred vdorom premočne svetlobe, hkrati pa pred vremenskimi vplivi ščitijo tudi vaša okna. Primerne so za novogradnje ali pri adaptaciji objekta. Poskrbimo tudi za pripravo škatel pred izdelavo fasade.

Posebna oblika naših lamel zagotavlja togo strukturo, ki uspešno kljubuje najtežjim vremenskim razmeram, kot je močan veter, dež, sneg in celo toča. Lamele so izdelane iz kakovostnih materialov, ki omogočajo zelo dolgo življenjsko dobo, z obliko pa sledimo sodobnim trendom in strankam nudimo popolno prilagoditev splošnemu izgledu objekta.

Na voljo sta dva načina upravljanja, in sicer z zgibno ročico ali na elektromotor. Medtem ko žaluzije na upravljanje z zgibno ročico odlikuje nižja cena, pa je upravljanje žaluzij s pomočjo daljinskega upravljalnika precej bolj udobno, zaradi enakomernega delovanja pa s tem načinom upravljanja tudi podaljšamo življenjsko dobo senčil.

Podometne žaluzije predvidevajo vgradnjo po montaži oken, a pred izdelavo fasade, zato je ta tip zunanjih žaluzij najprimernejši za novogradnje, ki omogočajo vnaprejšnjo načrtovanje. Pri tej vrsti vgradnje se maska žaluzij povsem skrije za fasado, zato ta s strani ni vidna oz. je vidna zanemarljivo malo, zaradi česar je to odlična rešitev za vse, ki ne želijo z masko žaluzij skaziti zunanjega izgleda objekta.

Žaluzije so nameščene v omarico pred ali nad okno. Pri obeh tipih je omarica povsem skrita za fasado, razlikujeta se v samem prekrivanju okna. Pri vgradnji pred okno namreč zložene žaluzije nekoliko posegajo v svetli del okna, medtem ko se pri vgradnji nad okno zložene žaluzije dvignejo višje in tako omogočajo povsem prost pretok svetlobe.

Vse podometne žaluzije so na voljo v različnih izvedbah, zato jih lahko povsem prilagodite lastnim željam in potrebam. Izbirate lahko med različnimi širinami in oblikami lamel, ki omogočajo različne stopnje prepuščanja svetlobe, prav tako lahko za vsak element žaluzij (lamele, maska, vodila itd.) izberete poljubno barvo, ki najbolje dopolnjuje izgled vašega objekta. Pred samim naročilom priporočamo, da temeljito preverite barv lamel, saj lahko prihaja do odstopanj pri prikazu na zaslonu. Tudi pri podometnih žaluzijah je vgradnja komarnika možna oz. cela priporočljiva, saj s tem povečate funkcionalnost celotnega sistema, na velikost oz. vidnost sistema pa to ne vpliva, saj se komarnik enostavno zloži v omarico žaluzij.

Na voljo so različne oblike lamel:

  • Oblika T80
  • Oblika C80
  • Oblika C65
  • Oblika Z90
  • Oblika S90
  • Oblika Z75