Predokenske rolete so trenutno med najpogosteje vgrajenimi, saj jih je mogoče brez težav naknadno vgraditi na vse vrste objektov, seveda pa so primerne tudi za novogradnje. Vgradnje teh vrst rolet ni treba načrtovati vnaprej, saj je njihova montaža preprosta, čista in hitra, zato ne vplivajo na izgled fasade oz. celotnega objekta. Zaradi izredno širokega razpona različnih barv in materialov je mogoče najti popolno kombinacijo za prav vsak okus, zato je skrb, da bi predokenske rolete skazile izgled hiše povsem odveč. Predokenske rolete z vidno rolo omarico namreč objektu pogosto dodajo piko na i in poskrbijo za skladen in zanimiv videz. 

Predokenska senčila so na voljo v treh oblikah, in sicer s krožno, polkrožno ali petkotno omarico, obliko pa si izbirate sami glede na želen izgled. Prav tako se montirajo na vsa okna in vrata pravilnih oblik, ne glede na proizvajalca stavbnega pohištva, ko so okna že vgrajena in fasada zaključena.

Tudi pri tej vrsti rolet je toplo priporočen nakup komarnika, ki se ga vgradi v omarico, s komarnikom pa poskrbite za brezskrbno poletje brez insektov, ki bi med zračenjem lahko vdrli v vaš dom.

Ne glede na samo vrsto vgradnje pa vam vse vrste rolet prinašajo enake prednosti:

Prihranek toplote: s spuščeno roleto v objektu zadržite nekoliko toplote in posledično pomagate zmanjšati toplotne izgube in stroške ogrevanja.

Varnost: z namestitvijo rolete doma ne boste mogli povsem zaščiti pred vlomilci in neželenimi obiskovalci, lahko pa s spuščeno roleto znatno podaljšate čas vlamljanja, kar z višjim nivojem hrupa, ki ga nasilno odpiranje rolet proizvaja, pomeni veliko večjo verjetnost, da bo kakšen od mimoidočih ali sosedov vlomilca opazil in poklical policijo.

Zaščita pred vremenom: spuščena roleta vaše okno ščiti pred močno sončno svetlobo, vetrom, dežjem, snegom in celo točo. Vsi ti vremenski vplivi lahko namreč poškodujejo vaša okna, kar pomeni drago zamenjavo, ki se ji lahko izognete z namestitvijo rolete.

Individualni izgled: celoten izgled rolete lahko z izbiro prave kombinacije oblike in barve rolet popolnoma prilagodite fasadi in splošnemu izgledu objekta, s previdnim načrtovanjem pa izgled objekta celo polepšate.

Trajnost: več desetletna tradicija vgradnje rolet dokazuje njihovo odlično trajnost in izredno dolgo življenjsko dobo, ki se z naprednimi tehnološkimi dosežki še podaljšuje. Velika prednost rolet je, da lahko po vgradnji malodane pozabite nanje, saj zahtevajo minimalno količino vzdrževanja.

Večfunkcijskost: s pomočjo sodobne tehnologije so sistemi rolet postali tako kompaktni, da se povsem zlijejo s fasado, komarnike pa se vgradi kar v isto omarico, kar dodatno pripomore k lepšemu videzu, manjšemu strošku montaže, znatno pa izboljša udobje življenja.