Pri vgradnji rolet v novogradnje je najpogostejša oblika vgradnje podometnega sistema. V tem primeru se celoten sistem pred izdelavo fasade, saj se nato omarice skrijejo s fasado. Podometne rolete so tako praktično nevidne, dokler se jih ne odločite uporabiti, kar pomeni, da praktično ne vpliva na sam izgled vašega doma. Vendar pa to pomeni, da je ta oblika najbolj primerna za novogradnje, saj je treba vse želene karakteristike rolet načrtovati vnaprej. Možna je sicer tudi naknadna vgradnja, vendar je v tem primeru potrebna temeljita obnova fasade, ki se jo ob vgradnji omarice nekoliko poškoduje. Predometne rolete se montirajo na vsa okna in vrata pravilnih oblik ne glede na proizvajalca stavbnega pohištva, ko so okna že vgrajena in objekt še nima fasade. Prav tako so primerne za novogradnje ali pri adaptaciji objekta. 

Podometne rolete lahko vgradite nad ali pred okno. Pri vgradnji nad okno se jih vgradi hkrati z okni, in sicer neposredno nad okno, kar pomeni dodano skrito omarico, ta vrsta rolet pa je tudi najbolj izolativna in ne posega v svetlobno prehodnost okna. Pri vgradnji pred okno najprej vgradite okna, nato pa z omarico minimalno prekrijete zgornji del.

Podometne rolete pa odlikuje tudi preprost servis. Kljub vgradnji pod fasado je mogoče to vrsto rolet brez težav servisirati, saj so omarice vgrajene tako, da je do njih kljub fasadi mogoče brez težav dostopati in izvajati servisna ali vzdrževalna dela.

Na voljo so z različnimi izvedbami omaric, od polkrožnega do 45- oz. 20-stopinjskega kota. Vse podometne rolete so na voljo z obema opcijama lamel, torej s PVC ali aluminijastimi lamelami, ter v vseh razpoložljivih barvah. Pri tem barvo brez težav uskladite s samim izgledom objekta in fasade.

Priporočamo tudi nakup komarnika, ki bo v poletnem času poskrbel, da vas različni insekti ne bodo motili kljub zračenju. Komarnike se namreč montira med roleto in okno, kar pomeni, da so povsem skriti v roletni omarici, dokler jih ne potrebujete.

Ne glede na samo vrsto vgradnje pa vam vse vrste rolet prinašajo enake prednosti:

Prihranek toplote: spuščena roleta v domu zadržuje določeno količino toplote in tako pomaga zmanjšati toplotne izgube in stroške ogrevanja.

Individualni izgled: barvo in druge vidike izgleda rolete lahko povsem prilagodite izgledu objekta in fasadi ter tako zagotovite skladen estetski videz.

Zaščita pred vremenom: s spuščeno roleto boste okno zaščitili pred vetrom, dežjem, snegom, premočno sončno svetlobo in celo pred točo. Vsekakor je lažje zamenjati poškodovano roleto kot poškodovano okno.

Varnost: roleta vas morda ne bo mogla povsem zaščititi pred vlomilci, lahko pa znatno podaljša čas vloma in poveča nivo hrupa med vlamljanjem, kar pomeni večjo verjetnost, da bo vlomilca nekdo opazil in poklical policijo.

Večfunkcijskost: z razvojem tehnologije so sistemi postali tako kompaktni, da je v eno samo omarico poleg rolete mogoče vgraditi tudi komarnik, kar pripomore k lepšemu videzu, zmanjša strošek in čas vgradnje ter znatno izboljša udobje v domu.

Trajnost: rolete že desetletja dokazujejo svojo vzdržljivost in trajnost, z napredkom tehnologije in odkrivanjem novih materialov pa je življenjska doba vgrajenih rolet še daljša.